Zoeken:

De Euro


Op 1 januari 1999 vond een van de grootste stappen in de richting van de Europese eenwording vond met de invoering van de euro als officiële munt in elf landen (Oostenrijk, België, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal en Spanje).

Echter, de bewoners van de eerste Europese EU-landen die de euro hebben ingevoerd hebben de eurobankbiljetten en-munten niet in gebruik genomen tot 1 januari 2002.

Euro-landen
Vandaag de dag is de euro een van de krachtigste valuta’s ter wereld en wordt gebruikt in drieëntwintig landen. De landen die momenteel gebruik van de euro zijn:

1) Andorra
2) Oostenrijk
3) België
4) Cyprus
5) Estland
6) Finland
7) Frankrijk
8) Duitsland
9) Griekenland
10) Ierland
11) Italië
12) Kosovo
13) Luxemburg
14) Malta
15) Monaco
16) Montenegro
17) Nederland
18) Portugal
19) San Marino
20) Slowakije
21) Slovenië
22) Spanje
23) Vaticaanstad

In totaal gebruiken bijna 320 miljoen Europeanen de euro als betaalmiddel en er is bijna 610 miljard euro’s in omloop.

De Euro – €
Het symbool voor de euro is een ronde “E” met een of twee kruisen lijnen – €. Euro’s zijn verdeeld in eurocent, die elk eurocent zijnde een een-honderdste van een euro.

Koers

Na de introductie van de euro viel de koers ernstig weg, met name tegenover de dollar. De euro werd geïntroduceerd met een koers van $1.18, maar in oktober 2000 was de koers al gevallen naar een laagterecord van $0.8228. Na de introductie van het materiële betaalmiddel in 2002 trok de koers weer aan, en stond al snel weer gelijk met de dollar. Langzaamaan bleef de koers van de euro stijgen, en bereikte een eerste record aan hete inde van 2004 van $1.3668. De dollar herstelde tijdelijk weer, aar vanaf halverwege 2005 is de trend dat de dollar blijft verminderen in waarde ten opzichte van de euro. Het laagte record staat nu op $0.6273. Dit heeft grote gevolgen voor de Amerikaanse economie.

Verwante berichten

Zonder opmerkingen

RSS van opmerkingen. TrackBack URI

Plaats een reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze blog wordt aangedreven door WordPress  |  Termen van inhoud  |  Verantwoordelijkheid

FinancialRed.com | Hollands Kanaal